Verbetertechnieken

Verbetermanagement


Plan Do Check Act - PDCA

De kwaliteitscirkel van Deming is een creatief hulpmiddel voor kwaliteitsmanagement en probleemoplossen ontwikkeld door William Edwards Deming. De cirkel beschrijft vier activiteiten die op alle verbeteringen in organisaties van toepassing zijn. De vier activiteiten zorgen voor een betere kwaliteit. Het cyclische karakter garandeert dat de kwaliteitsverbetering continu onder de aandacht is.

De vier activiteiten zijn:

PLAN : Kijk naar de huidige werkzaamheden en stel een plan voor de verbetering van deze werkzaamheden op. Stel voor deze verbetering doelstellingen vast.

DO : Voer de geplande verbetering uit in een gecontroleerde proefopstelling.

CHECK : Meet het resultaat van de verbetering en vergelijk deze met de oorspronkelijke situatie en toets deze aan de vastgestelde doelstellingen.

ACT : Afkorting voor ACTUALIZE: Actualisatie van de planning. Stel (eventueel)(delen) van het oorspronkelijke plan bij a.d.h.v. de gevonden resultaten bij CHECK.

Kern van deze visie is dat elke medewerker aan een (productie-) proces op deze manier in staat is om zijn eigen werkwijze te beoordelen en te verbeteren. De handelingen van de medewerker vormen namelijk een eigen deelproces van het hoger gelegen proces. Management dient de analyse te doen over de hoger gelegen processen, de directie voor de primaire bedrijfsprocessen.

 

 


Print deze pagina
Terug


Verbeteren

Gestructureerd verbeteren is aan te leren.

 

Wij van Produlog kunnen uw medewerkers begeleiden en tegelijkertijd trainen in verbetervaardigheden.

 

Trainingen en workshops ten aanzien van verbeteren 

 

Daarnaast werken wij samen met CSD en bieden wij ondersteuning bij het op een niet-oordelende manier inzicht in de motivaties en drijfveren van medewerkers met behulp van kleuren. CSD gebruikt hiervoor:

 

Dynamic Colour Drives® model

 

Bel voor meer informatie:

 

0570 - 605890.


Telefoon:  0570 - 60 58 90
E-mail: info@produlog.nl
Sitemap