Flexibiliteit & doorlooptijd

Verbeteren


Vergroten machineflexibiliteit

SMED (= single minute exchange of dies) is een bekende methodiek die gericht is op het reduceren van in- en omsteltijden. Kortere omsteltijden leiden tot lagere voorraad, extra capaciteit en stijging van het machinerendement. De grootste winst is te halen door het omstelproces goed te organiseren.

De medewerkers aan de machine hebben grote invloed op de efficiency en effectiviteit van het in- en omstelproces. 

Kenmerkend voor de aanpak van ProduLog is de nauwe betrokkenheid van productiemedewerkers en de combinatie van leren en verbeteren.
Met behulp van zeer praktisch lesmateriaal, voorbeelden van de eigen afdeling worden aan het lesmateriaal toegevoegd, worden kennis, inzichten en vaardigheden omtrent het omstelproces overgebracht op uw medewerkers.

Omdat het proces zeer goed meetbaar is en vooraf heldere doelen kunnen worden gesteld, kan in veel gevallen worden gewerkt volgens het principe van “geen resultaat geen factuur”. Dit betekent voor u dat de baten voor de kosten uitgaan en u een extra garantie krijgt op concrete resultaten.


Print deze pagina
Terug


Tip

Werk eens een inzetbaarheidsmatrix uit. Dit levert vaak verrassende inzichten op ten aanzien van kwetsbaarheid en flexibiliteit.

 

Quote Workshop SMED

De doeltreffende Workshop SMED van Produlog zal er toe bijdragen om slimmer te gaan werken, verspillingen weg te nemen en daardoor een hogere productiviteit te bereiken!

 
Jos Beunk
(Goma - Hoofd Productie)


Telefoon:  0570 - 60 58 90
E-mail: info@produlog.nl
Sitemap